Tjänster för företag

Stress skapar ineffektivitet = kostnader

Har du högpresterande chefer och medarbetare? Är de en tillgång för ditt företag? Det är min erfarenhet att de flesta är det och genererar goda resultat. En del personer förhåller sig dock till sitt arbete på ett sätt som skapar stresspåslag och utan återhämtning så sliter det på kroppen. De är potentiella kostnadsbärare av alltifrån marginella kostnader i form av minskad effektivitet och dåligt beslutsfattande till höga kostnader för sjukskrivning och rehabilitering. Genom att utveckla beteenden att bli mer ändamålsenliga hos chefer och medarbetare som stressar mycket kan kostnader som påverkar företagets lönsamhet och effektivitet undvikas.

Exempel på tjänster:
• Utbilda dig som chef i kognitiva tekniker för att förebygga stress hos medarbetare
• Utbildning i Balans i Livet
• Coaching av chefer och medarbetare

Genom kognitiva metoder arbetar jag med grupper eller individer för att utveckla nya beteenden som är mer ändamålsenliga, för kvaliteten och effektiviteten i arbete. Det gör företaget mer lönsamt. Många som stressar förnekar att deras beteende har negativa konsekvenser vilket är en del av problemet. Som chef kan du stötta medarbetare som stressar mycket, utan att bli anklagande, att våga ta tag i det.

Kurs för chefer till stressade medarbetare
Du får du lära dig
• Stresskedjan, en metod i 4 steg från stress till förändrat beteende
• använda en analys för att visa på konsekvenserna av medarbetarens nuvarande beteende
• tekniker för att hantera måste/borde samt oro som du kan lära dina medarbetare
• en modell för hur du kan stötta din medarbetare i att prioritera

Du får också göra en egen analys som visar om ditt ledarskap bidrar till stressen hos dina medarbetare? Finns det något i ditt eget beteende som kan bidra till minskad stress för dina medarbetare?

För mer information och offert ring 076 – 0505 333

Att förebygga ohälsa är lönsamt!

Jag har 17 års erfarenhet av ledarskap i näringslivet och offentlig verksamhet. Min karriär på väg till en befattning i en koncernledning var kantad av framgångsrika resultat. Mitt förhållningssätt till mitt arbete påminde dock mycket om ett missbruk, jag fick kickar av att vara duktig. Det sista året var jag allt annat än en tillgång för företaget och jag blev sedermera en dryg kostnad pga en lång rehabilitering och det krävde att jag nådde min egen botten för att jag skulle börja göra nya val. Min kollaps gick från en dag till en annan och kostnaden för min rehabilitering blev dyr! Psykisk ohälsa kostar 6,5 miljarder per år! (DN 2015-04-16)

Rulla till toppen